Powered by spoto review ULŞM, LT

Universitatea Lituaniană de Științe Medicale  ULŞM

Biblioteca și Centrul de Informare

Persoană de contact:  Kretaviciene Meile      Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     

                                                               +370 37 327219

                                                               +370 868713559

                                                              Fax: +370 37 396042

Adresa de Internet:  www.lsmuni.lt

Prezentarea instituției

Universitatea Lituaniană de Științe Medicale este cea mai mare instituție de învățămînt specializată în domeniul educației medicale din Lituania. ULŞM este o universitate internațională, care a încheiat peste 140 acorduri internaționale cu universitățile din lumea întreagăşi care oferă studii medicale studenţilor săi. Programele Facultăților de Medicină, Odontologie, Farmacie, Asistență Medicală, Sănătate Publică, Medicină Veterinară  corespund  liniilor directoare ale  Uniunii Europene.

Biblioteca  ULŞM este una dintre cele mai importante biblioteci le de conducere din țările baltice, cu spații moderne, clădire recent construită, avînd implementate  tehnologii informaționale avansate: Sistem Informaţional Integrat de Bibliotecă, Sistem RFID de bibliotecă,  e-repositoriu,  Biblioteca virtuală, ETD. Sistemul virtual de informații  pentru utilizatorii locali și la distanță funcționează non-stop, este asigurat accesul pentru dispozitivele mobile, sunt organizate cursuri educaționale, etc.  Biblioteca ULŞM a fost implicată în numeroase proiecte naționale și internaționale din cadrul programelor Fondului Social al UE, programelor de parteneriat Nord-Baltic,  Tempus-Phare, NordInfo, etc.

Rolul instituției în proiect

Personalul Bibliotecii  ULŞM are experiență în gestionarea și participarea la proiecte naționale și internaționale. Personalul ULŞM a fost lider în proiectele de modernizare ale  bibliotecii pentru implementarea SIB ( Sistemul Integrat de bibliotecă) în universitățile din Lituania, implementarea RFID în sistemul de biblioteci, formarea la bibliotecari și utilizatori a culturii informaționale. Această experiență le permite să fie experţi și consilieri în modernizarea bibliotecilor universitare moldovenești, să creeze e-biblioteci, e-repozitorii instituționale, să organizeze servicii informaționale pentru comunitatea academică, să organizeze cursuri de întreținere și de lucru cu SIB pentru personalul bibliotecilor şi cu sistemul de căutare a informaţiilor pentru utilizatorii bibliotecilor. Experiența și cunoștințele personalului ULŞM  vor ajuta colegii din Moldova să atingă mai rapid nivelul european al bibliotecilor universitare.    

Contacte

Coordonator UE:

Kretaviciene Meile,

ULȘM, LT

meile.kretaviciene@lsmuni.lt

+370 37 327 201

+370 37 327 219

 

Coordonator MD:

Karnaeva Liubovi,

USMF ''Nicolae Testemițanu", MD

liubovi_karnaeva@yahoo.com

+373 22 205 552

+373 22 205 553

Vizite