Powered by spoto review USMF „Nicolae Testemițanu”, MD

IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemiţanu"

Biblioteca Științifică Medicală

Persoană de contact: Karnaeva Liubovi   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

                                                                      + 373 22 20 55 53

                                                                      Fax: +37322 24 23 44

Adresa de Internet: www.usmf.md

Prezentarea instituției

USMF este unica instituție de profil medical și farmaceutic din Moldova. Ea cuprinde 5 facultăți – Medicina nr.1, Medicina nr.2, Farmacie, Stomatologie și Educația Continuă în Medicină și Farmacie. Peste 6000 de studenți din Moldova și alte 26 țări își fac studiile în 4 limbi: română, rusă, franceză și engleză. Studiile studenților sînt organizate pe 3 nivele: bacalaureat, rezidențiat și secundariat clinic. Scopul principal al universității este îmbunătățirea continuă a calității studiilor oferite la aceste 3 nivele prin respectarea standardelor și principiilor ECTS , precum și a procesului de la Bologna.

Biblioteca Științifică Medicală a USMF deține cele mai valoroase resurse informaționale medicale din țară și oferă servicii de informare / bibliotecă întregii comunități medicale din Moldova, în primul rînd studenților, rezidenților masteranzi și studenților de la doctorat, personalului academic al Universității.

Rolul instituției în proiect

Biblioteca Științifică Medicală a USMF intenționează să asigure suportul informațional pentru procesele de educaţie și cercetare, să îmbunătățească și să diversifice serviciile de bibliotecă oferite studenților, rezidenților, masteranzilor, studenților la doctorat și personalului academic, comunității medicale în general; să formeze cultura informației utilizatorului; să extindă și să faciliteze accesul la resursele informaționale; să modernizeze informastructura TIC de bibliotecă; să creeze Repozitoriul Instituțional și să integreze biblioteca în spațiul academic informațional unic, stabilit în rețeaua unică a biblioteclor universitare din Moldova. Toate aceste activități vor avea un impact deosebit asupra calității educației medicale și de cercetare în Moldova și vor ajuta la atingerea nivelului european al bibliotecilor universitare. 

Contacte

Coordonator UE:

Kretaviciene Meile,

ULȘM, LT

meile.kretaviciene@lsmuni.lt

+370 37 327 201

+370 37 327 219

 

Coordonator MD:

Karnaeva Liubovi,

USMF ''Nicolae Testemițanu", MD

liubovi_karnaeva@yahoo.com

+373 22 205 552

+373 22 205 553

Vizite