Powered by spoto review UNIDEB, Debreceni

Debreceni Egipt UNIDEB

Universitate şi Bibliotecă Naţională

Persoană de contact: Virágos Márta   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

                                                               +36 52 410 443

Adresa de Internet:www.lib.unideb.hu

Prezentarea instituţiei

Universitatea şi Biblioteca Naţională din Debrecen (UBN) a fost fondată pe 1 ianuarie 2001 ca rezultat al comasării universităţii în uniunea  bibliotecilor instituţiilor predecesoare.

Două părţi principale ale holding-ului UBN includ depozitul legal de colecţii şi colecţia ştiinţifică în sprijinul activităţii de instruire, cercetare şi medicină în universitate.  Colecţiile din domeniile conexe sînt completate de colecţiile speciale de valoare.

Pe lîngă aşa-numitele servicii tradiţionale, cum sunt sala de lectură sau de împrumut, Universitatea şi Biblioteca Naţională oferă utilizatorilor numeroase servicii moderne. O mare parte a serviciilor electronice sunt disponibile pentru utilizatori în orice parte a lumi. Biblioteca colectează şi gestionează informaţii cu privire la produsele ştiinţifice ale Universităţii din Debrecen. Textele integrale ale publicaţiilor sunt menţinute în cadrul Arhivei Electronice a Universităţii din Debrecen (DEA).

Rolul instituţiei în proiect

Elaborarea unui curs de instruire, folosit în domeniile ştiinţifice vitale: medicina generală, stomatologia, farmacologia şi sănătatea publică. Crearea pachetului electronic de instruire în limba engleză şi punerea lui la dispoziţie în acces deschis prin intermediul repozitoriului instituţional pe platforma DSpace. În afară de aceasta, instruirea utilizatorilor şi creşterea nivelului de alfabetizare digitală a conducerii universitare.

Contacte

Coordonator UE:

Kretaviciene Meile,

ULȘM, LT

meile.kretaviciene@lsmuni.lt

+370 37 327 201

+370 37 327 219

 

Coordonator MD:

Karnaeva Liubovi,

USMF ''Nicolae Testemițanu", MD

liubovi_karnaeva@yahoo.com

+373 22 205 552

+373 22 205 553

Vizite