Powered by spoto review UTM, MD

Universitatea Tehnică din Moldova UTM

Biblioteca Științifică

Persoană de contact: Stratan Zinaida Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(+ 373 22) 23 78 61

(+ 373 22) 50 99 71

Fax: (+ 373 22) 23 54 15

Adresă de internet:www.utm.md

Prezentarea instituției

Universitatea Tehnică din Moldova pregăteşte ingineri pentru ramurile economiei naționale, în corespundere cu cerințele societății moderne: telecomunicații, energie, industria alimentară, transportul auto, industria ușoară, construcții industriale și civile, arhitectură, informatică și microelectronică. Aceasta cuprinde 10 facultăți, mai multe centre de cercetare, 310 laboratoare, biblioteca universitară. Universitatea Tehnică din Moldova pune în aplicare cerințele Procesului de la Bologna. Studiile sunt structurate în 3 cicluri (bacalaureat, master, doctorat). De-a lungul anilor Universitatea  Tehnică din Moldova a fost absolvită de 66 000 ingineri și economiști. Astăzi, aproximativ 16 000 de studenți studiază în universitate. Principalul scop al Universității Tehnice din Moldova este de a oferi studii calitative prin îmbinarea educației, cercetării și inovației pentru tînăra generație.

Biblioteca Universității Tehnice din Moldova are dezvoltat un sistem de structuri integrate care asigură baza documentară și informațională necesară pentru procesele educaționale și de cercetare; ea organizează biblioteca și servicii informaționale adecvate pentru utilizatori.

Rolul instituției în proiect

Universitatea Tehnică din Moldova va integra noile tehnologii în bibliotecă, aplicînd echipamente de înaltă calitate pentru oferirea noilor posibilități de accesare a informației atît de bine cît este necesar pentru adaptarea performanțelor bibliotecii la exigențele Managementulu de Calitate și standardelor noi în educație și cercetare; va organiza sistemul de „e-Library”; va crea Repozitoriul, baza pentru mediul de învățare virtuală, sprijinind procesele de cercetare, predare, studiere și gestionare; va distribui informația, încurajînd colaborarea și comunicarea în rețeaua bibliotecilor universitare.

Contacte

Coordonator UE:

Kretaviciene Meile,

ULȘM, LT

meile.kretaviciene@lsmuni.lt

+370 37 327 201

+370 37 327 219

 

Coordonator MD:

Karnaeva Liubovi,

USMF ''Nicolae Testemițanu", MD

liubovi_karnaeva@yahoo.com

+373 22 205 552

+373 22 205 553

Vizite