Powered by spoto review USM, MD

Universitatea de Stat din Moldova USM

Biblioteca Centrală Universitară

Persoană de contact: Zasmenco Ecaterina    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

                                                                           (+ 373 22) 57 74 01

                                                                           (+ 373 22) 57 75 04

                                                                        Fax: (+ 373 22) 24 42 48

Adresa de Internet: www.usm.md

Prezentarea instituției

Universitatea de Stat din Moldova este una dintr cele mai importante instituții educaționale din țară.

Aici studiază aproximativ 17 000 studenți la 14 facultăți. Universitatea oferă 59 de programe pentru absolvenții bacalaureatului /licenței, 73 programe pentru masteranzi, 66 programe pentru doctoranzi. Universitatea de Stat din Moldova are un personal tehnic calificat și o bază materială bine echipată, care asigură o atmosferă prietenoasă și studii calitative. Universitatea de Stat din Moldova are peste 100 000 absolvenți, care reprezintă cea mai mare parte a elitei intelectuale a Republicii Moldova.

Proiectul TEMPUS ține de obiectivele strategice de misiune și prioritate ale USM. Rezultatul proiectului va avea un impact pozitiv substanțial asupra asigurării caliății învățămîntului superior și serviciilor educaționale oferite; aceasta va spori potențialul științific de dezvoltare și promovare a ideilor științifice, a teoriilor, conceptelor prin intermediul cercetărilor efectuate de personal și studenți. Proiectul va contribui la integrarea universității în spațiul de învățămînt superior și cercetare.

Rolul instituției în proiect

Universitatea de Stat din Moldova intenționează să îmbunătățească și să diversifice serviciile informaționale oferite studenților, masteranzilor și studenților la doctorat, personalului academic și comunității academice; să extindă și să faciliteze accesul la resursele informaționale internaționale; să doteze biblioteca universității cu resurse TIC  moderne; să integreze biblioteca într-un spațiu academic informațional unic,  stabilit în rețeaua bibliotecilor universitare din Moldova.

Contacte

Coordonator UE:

Kretaviciene Meile,

ULȘM, LT

meile.kretaviciene@lsmuni.lt

+370 37 327 201

+370 37 327 219

 

Coordonator MD:

Karnaeva Liubovi,

USMF ''Nicolae Testemițanu", MD

liubovi_karnaeva@yahoo.com

+373 22 205 552

+373 22 205 553

Vizite